REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát tabbouleh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libanonský salát s kořeny z celé Arábie připravený z bulguru, který lze nahradit kuskusem, rajčat, šalotky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 grajčat
300 gvařeného bulguru (předvařená nalámaná celozrnná pšenice)
40 ghladké petrželky
40 gcitrónové šťávy
40 gšalotky
8 gmáty
1 lžíceolivového oleje
čerstvě namletý černý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
4 lžícebílého jogurtu
4 lžícecitrónové šťávy
4 lžícekoriandru
soli

Postup:

1. Bulgur uvaříme dle návodu od výrobce a necháme vychladnout (můžeme ho nahradit kuskusem)
2. Do uvařené pšenice přidáme na kostičky nakrájená rajčata zbavená jádřince, oloupanou, na jemno nasekanou cibulku, hladkou petrželku a mátu, citrónovou šťávu, pepř a olivový olej
3. Salát osolíme a vše zlehka promícháme
4. Tabbouleh servírujeme přelitý koriandrovou omáčkou.

Příprava omáčky: Do neochuceného bílého jogurtu přidáme nasekaný koriandr, citrónovou šťávu a sůl, pečlivě ji rozmícháme.

Poznámka:

Tento salát se často servíruje i s grilovanými nebo pečenými kousky masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy