Pak choi má křupavou, lahodnou chuť. Na saláty je ideální. Vyzkoušejte například tento recept, určitě vás zaujme a bude moc chutnat buď jako lehký hlavní chod, například spolu s opečenými tousty, nebo jako přílohu k různým masitým pokrmům.
Ingredience:
300 g | pak choi |
5 g | sušeného jidášova ucha |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červená paprika |
1 ks | červená cibule |
1 ks | mrkev |
1 ks | kousek chilli papričky |
1 lžíce | sezamových semínek |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | sójové omáčky |
1,5 lžičky | ajinomoto (glutaman sodný) |
sůl |
Postup:
- Pak choi nakrájíme s červenou cibulí na proužky, posypeme jemně solí, necháme zelí a cibuli pustit šťávu.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku, mrkev a proužky předem namočeného jidášova ucha, vše promícháme.
- Salát ochutíme drcenou chilli papričkou, drceným česnekem, sójovou omáčkou a ajinamoto (zvýrazňuje chuť – umani)), necháme vychladit a rozležet.
- Salát při podávání posypeme sezamovým semínkem.
- Více o zelí pak choi zde: Pak choi – čínský mangold
- Více o Ajinomoto zde: Ajinomoto – glutaman sodný
Text i foto: D. M.