REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arabský chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.


Ingredience:
500 ghrubé bílé chlebové mouky
7 gsušeného droždí
1 ksvejce
300 mlteplé vody
2 lžičkysoli
1 lžičkacelého římského kmínu
Na posypání:
1 lžícesezamových semínek
1 lžícečerného kmínu

Postup:

1. Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín, dobře promícháme, postupně přiléváme takové množství teplé vody, až nám vznikne tuhé těsto, které dobře propracujeme a uhněteme dohladka
2. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 90 minut kynout
3. Mokrýma rukama těsto rozdělíme na 2 poloviny a vytvoříme kulaté placaté bochánky, které přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, bochánky přikryjeme a necháme kynout ještě dalších 30 minut
4. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme sezamovými semínky a kmínem
5. Pečeme nejdříve 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších cca 20 min
6. Po upečení chléb přikryjeme mokrou utěrkou a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy