REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Arabská pita

Arabský chléb podávaný za tepla.

Arabský chléb

Jedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.

Arašídová omáčka

Pikantní omáčka připravená z kokosového mléka, arašídového másla a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha ke grilovaným masům.

Asijská pikantní omáčka

Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, cibule, česneku, vinného octa …

Atjar ketimun

Indonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.

Bombajské brambory

V indických restauracích po celém světě velmi populární příloha, přitom v Indii se téměř nevaří.

Čapátí

Čapátí je nejběžnější indický chléb připravený z mouky čapátí, což je hladká celozrnná mouka jménem atta.

Čínské zelí (Ošinko)

V soli nakládané čínské nebo pekingské zelí, servírované k asijským pokrmům jako příloha.

Dip “Jiăozi”

Tento dip se skvěle hodí jako příloha obložených zeleninových mís, k jarním zeleninovým závitkům apod.

Domácí nakládaná zelenina

Původní název tohoto japonského receptu je “Cukemono”. Takto nakládanou zeleninu můžeme použít jako přílohu k pokrmům s rýží, dále jako chuťovku k vínu.

Dušená rýže po indicku

Původní název tohoto Indického receptu je Sadah pilau. Vhodná příloha například k pečenému kuřeti.

Dušené pekingské zelí

Na nudličky nakrájené čínské zelí, podušené na másle, dochucené worcesterskou omáčkou a solí.

Gaji namul

Tento lilkový salát se v Koreji podává jako jedno z mnoha přílohových jídel.

Hoisin omáčka

Pikantní omáčka, nezbytná součást mnoha receptur asijské kuchyně.

Hummus

Arabský pokrm z cizrny a dalších ingrediencí. Podává se jako příloha k masům nebo i jako samostatný chod.

Hummus II.

Hummus je arabská pochoutka z cizrny a dalších ingrediencí.

Indické brambory s hráškem

Podušená cibule s kořením, promíchaná s osmaženými plátky brambor a hráškem, zdobené lístky koriandru.

Indický chléb nán (naan)

Indický chléb nesmí chybět u žádné indické tabule. Používá se místo příboru.

Jogurtový cacik

Ochucený jogurt vhodný jako příloha k pikantním pokrmům.

Kábulská rýže

Recept z Afghánistánu na rýži podušenou na cibulce spolu s cukrem, plátky mrkve a rozinkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy