Tento lilkový salát se v Koreji podává jako jedno z mnoha přílohových jídel.
Ingredience:
2 ks | menších oválných tmavofialových lilků |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | jarní cibulky |
1 lžička | sezamových semínek |
2 1/2 lžíce | sójové omáčky |
1/2 lžíce | drcených sušených chilli papriček |
1/2 lžíce | sezamového oleje |
Postup:
1. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky dlouhé asi 5 cm
2. Potom je 15 minut povaříme v páře, necháme zcela vychladnout a dáme do mísy, pustí-li vodu, slijeme ji
3. Pak do mísy přidáme drcené sušené chilli, na jemno nasekanou jarní cibulku, oloupané utřené stroužky česneku, sezamová semínka, sójovou omáčku, sezamový olej a vše promícháme
4. Servírujeme s rýží.
Pro výraznější chuť můžeme přidat více česneku.