REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hoisin omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní omáčka, nezbytná součást mnoha receptur asijské kuchyně.


Ingredience:
1 sklenicebarevných fazolí
6 ksnadrobno nasekaných plátků zázvoru
5 ksrozdrcených stroužků česneku
8 lžiccukru
4 lžíceocta
2 lžícesójové omáčky
3 lžičkychilli omáčky
1 lžičkakoření pěti vůní

Postup:

1. Propláchnuté fazole namočíme na noc do studené vody, druhý den fazole přendáme do hrnce, přidáme dvě sklenice vody a vaříme, dokud fazole nezměknout
2. Povařené fazole scedíme, ale vývar necháme na pozdější použití, necháme ho vychladnout
3. Fazole rozdrtíme nebo rozemeleme, promícháme s ostatními ingrediencemi
4. Přilijeme tolik vývaru z fazolí aby směs měla hustotu smetany
5. Omáčku zahříváme, za stálého míchání, na středním plameni, uvedeme ji do varu a pak vaříme, na malém plamínku, pod pokličkou zhruba 30 minut, často mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

Doporučení:

Skladujeme v dobře uzavřené sklenici v ledničce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy