REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hummus

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Arabský pokrm z cizrny a dalších ingrediencí. Podává se jako příloha k masům nebo i jako samostatný chod.


Ingredience:
400 gkonzervované cizrny
1-2 ksstroužky česneku
2 lžícesezamové pasty tahini
2 lžíceolivového oleje
šťáva z půlky citrónu
čerstvá petrželka na ozdobu
olivový olej na zakápnutí

Postup:

1. Cizrnu propláchneme a necháme ji okapat
2. Smícháme ji s olivovým olejem, citrónovou šťávou, rozdrceným česnekem a tahini pastou
3. Vše rozmixujeme, pokud bude směs příliš tuhá, můžeme přidat pár kapek vody
4. Hummus servírujeme zakápnutý olivovým olejem a posypaný nasekanou petrželkou.

Doporučení:

V lednici hummus vydrží i 5 dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy