REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čapátí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čapátí je nejběžnější indický chléb připravený z mouky čapátí, což je hladká celozrnná mouka jménem atta.


Ingredience:
225 gmouky čapátí (hladké celozrnné mouky atta)
175 mlvody
1/2 lžičkysoli
alobal
papírová utěrka

Postup:

1. Mouku se solí dáme do mísy, do mouky uděláme důlek a do něj postupně přiléváme vodu, zpracujeme ji prsty až vypracujeme pružné těsto, které hněteme cca 10 minut
2. Těsto zakryjeme potravinovou fólií a necháme 15-20 minut odpočinout
3. Nad velký plamen dáme těžkou pánev na smažení (existuje přímo pánev na čapátí), když se z pánve začne kouřit, zmírníme plamen a do pánve položíme první placku
4. Jakmile se v placce začnou objevovat puchýře, obrátíme ji, přitiskneme ji ke dnu utěrkou či širokou vařečkou a ještě jednou obrátíme, hotové čapátí udržujeme teplé, zabalené v alobalu vyloženém papírovou utěrkou
5. Postup opakujeme a stejně připravíme i další placky
6. Čapátí servírujeme horké.

Poznámka:

Pokud nemáte mouku attu, lze ji nahradit smícháním 1:1 hladké a celozrnné mouky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy