REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bombajské brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V indických restauracích po celém světě velmi populární příloha, přitom v Indii se téměř nevaří.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce.
1 kgvoskovitých brambor
3 lžičkymleté kurkumy
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícezeleninového ghí
1 lžičkasměsi koření panch poran
3 dlbílého neslazeného jogurtu
nať čerstvého koriandru
sůl

Postup:

1. Očištěné celé neoloupané brambory vložíme do hrnce s mírně osolenou studenou vodou, přivedeme k varu, necháme jen bublat a brambory uvaříme do poloměkka (doba varu záleží na velikosti brambor, u středně velkých to bude něco kolem 15 minut)
2. V pánvi zahřejeme na mírném plameni ghí a přidáme panch poran, mletou kurkumu, rajčatový protlak, bílý jogurt a sůl, vše přivedeme k varu, pak teplotu stáhneme a necháme tak 5 minut probublávat
3. Slité brambory nakrájíme každý na čtyři díly, přidáme je do pánve, přikryjeme a rychle je chvíli povaříme
4. Pokrm přendáme do hrnce a zaklopené zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, dokud nejsou brambory zcela měkké a omáčka nezhoustne
5. Brambory podáváme horké, posypané nasekaným koriandrem.

Poznámka:

Panch poran: Asijské koření které lze koupit v prodejnách s asijskými a indickými surovinami. Lze ho také připravit ze stejné dávky semínek římského kmínu, fenyklu, hořčice, nigelly a pískavice řecké seno.Ghí je čisté polotekuté máslo z buvolího mléka. Dodává pokrmům ořechovou příchuť a omáčkám pěkný vzhled. Zeleninové ghí je máslo promíchané s mírně povařenou, nasekanou kořenovou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy