REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Atjar ketimun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Indonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.


Ingredience:
3 ksokurky hadovky
2 kschilli papričky nebo lžička koření chilli
6 lžiccukru
0,5 locta
sůl

Postup:

1. Okurky omyjeme, ale neloupeme, nakrájíme je na kostičky, semínka odstraníme 2. Kostičky okurek dáme do mísy a posypeme solí a chilli, promícháme, necháme 1 hodinu rozležet, uvolněnou vodu z okurek pak slijeme 3. Smícháme cukr z octem a na mírném ohni mícháme, až se cukr rozpustí, necháme zchladnout, nálevem přelijeme okurky a necháme je další 1 hodinu rozležet
4. Rozležené okurky již můžeme servírovat.

Doporučení:

Chceme-li takto upravené okurky uchovat, vložíme kostičky okurek do vařícího nálevu a krátce povaříme.Vychladlé nalijeme do sklenic uzavřeme a uchováme v chladu. V ledničce vydrží i měsíc pokud je dříve nezkonzumujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy