Salát z okurek z asijské kuchyně. Je pikantní chuti, skvělá chutná příloha například ke grilovaným masům.
Ingredience:
1 ks | okurka hadovka |
2 ks | stroužky česneku |
1 lžička | sezamového semínka |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | balzamikového octa |
kousek chilli papričky | |
nať jarní cibulky | |
třtinový cukr | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
- Okurku nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, posypeme jemně třtinovým cukrem, necháme hodinu pustit vodu, tu pak slijeme a dále nepoužijeme.
- V misce sójovou omáčku promícháme s balsamikovým octem, přidáme drcený česnek, kousek chilli papričky, pár kapek olivového oleje.
- Nálev nalijeme na okurky, promícháme, posypeme natí jarní cibulky a sezamovým semínkem.
- Salát necháme v lednici dobře vychladit.
Text i foto: D. M.