Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Ostrá asijská omáčka „Lombo“

Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, feferonek, cibule, česneku, vinného octa …

Perská rýže

Zajímavá varianta rýžové přílohy z oblasti dnešního Iránu.

Phat Thai omáčka

Omáčka vyrobená z tamarindu, třtinového nebo palmového cukru a rybí omáčky. Podává se k tradičnímu thajskému Phat Thai (Pad thai), ale také k dalším asijským pokrmům z těstovin nebo rýže.

Pita chléb

Podáváme jako přílohu nebo plněné, nejlépe chutnají teplé.

Plantážnická omáčka

Teplá omáčka připravená z kuřecího vývaru, zkaramelizovaného třtinového cukru, manga, papáji a dalších ingrediencí. Skvělá omáčka ke steakům.

Plněná okra

Recept ze západní Indie na smažené nadívané lusky okry. Plněná okra se připravuje snadno a velice se hodí jako příloha k masitým, především drůbežím pokrmům.

Rótí

Rótí aneb nekvašený chléb, pšeničné placky více známé pod názvem čapátí.

Rýže na suši

Japonská rýže uvařená jako polotovar pro přípravu suši.

Rýže po bengálsku

Recept z Jižní Asie, z Bangladéše na slavnostní pokrm, pikantní rýži servírovanou samostatně nebo jako chutnou přílohu k hovězímu, vepřovému i kuřecímu masu.

Satay omáčka

Tato asijská arašídová omáčka se skvěle hodí jak k pečenému nebo grilovanému masu, tak k zelenině či rybám. Servíruje se jak teplá, tak i studená.

Sladká mrkovová omáčka

Tato omáčka se skvěle hodí jako příloha na namáčení slavných asijských závitků.

Smažená rýže

Uvařená rýže opečená ve woku spolu se zeleninou a vejci.

Smažená rýže II.

Orestovaná, uvařená rýže promíchaná s dalšími ingrediencemi, servírovaná jako příloha, lze ji podávat i jako hlavní chod.

Smažená rýže III.

Uvařená rýže, opečená ve woku s dalšími ingrediencemi.

Špagetový salát II.

Tento salát z Japonska je vhodný jako příloha k pečeným masům nebo ho servírujeme jako součást studených mís.

Thajská jasmínová rýže

Dvě z variant přípravy thajské rýže, která nesmí chybět u žádného thajského menu.

Thajská omáčka připravená z výpeku

Tato thajská omáčka z výpeku je skvělá jako příloha k rybám, ale i k jinému, na pánvi opékanému, masu.

Thajská sladkokyselá omáčka

Skvělá pikantní omáčka ke grilovanému kuřecímu masu.

Třešňové chutney

Zajímavý recept z Indie na čatní z třešní.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.