REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pita chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako přílohu nebo plněné, nejlépe chutnají teplé.


Ingredience:
Na 10 placek:
500 ghladké mouky
42 gdroždí
1 lžičkasoli
1/2 lžičkycukru
350 mlvody
mouka na pomoučení

Postup:

1. V míse smícháme hladkou mouku, sůl a cukr
2. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přilijeme do mouky, vše pak zpracujeme na lepivé těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout
3. Na pomoučeném vále 10 minut těsto hněteme a natloukáme, až se přestane lepit, můžeme ho posypat ještě trochou mouky, uděláme bochánek, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout, až se jeho objem přibližně zdvojnásobí
4. Těsto pak znovu 2-3 minuty hněteme, vytvarujeme váleček, nakrájíme na 10 kousků, které rozválíme na půl centimetru tlustou placku a znovu necháme 30 minut kynout
5. Placky poklademe na plech vyložený pečicích papírem a pečeme při 230 °C 8-10 minut, až mají světle hnědou barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy