Podáváme jako přílohu nebo plněné, nejlépe chutnají teplé.
Ingredience:
Na 10 placek: | |
500 g | hladké mouky |
42 g | droždí |
1 lžička | soli |
1/2 lžičky | cukru |
350 ml | vody |
mouka na pomoučení |
Postup:
1. V míse smícháme hladkou mouku, sůl a cukr
2. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přilijeme do mouky, vše pak zpracujeme na lepivé těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout
3. Na pomoučeném vále 10 minut těsto hněteme a natloukáme, až se přestane lepit, můžeme ho posypat ještě trochou mouky, uděláme bochánek, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout, až se jeho objem přibližně zdvojnásobí
4. Těsto pak znovu 2-3 minuty hněteme, vytvarujeme váleček, nakrájíme na 10 kousků, které rozválíme na půl centimetru tlustou placku a znovu necháme 30 minut kynout
5. Placky poklademe na plech vyložený pečicích papírem a pečeme při 230 °C 8-10 minut, až mají světle hnědou barvu.