Teplá omáčka připravená z kuřecího vývaru, zkaramelizovaného třtinového cukru, manga, papáji a dalších ingrediencí. Skvělá omáčka ke steakům.
Ingredience:
1 hrnek | kuřecího vývaru |
1/2 hrnku | mletých pekanových oříšků |
3 lžíce | hnědého třtinového cukru |
1 ks | manga |
1 ks | papáji |
olivový olej | |
rum | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném olivovém oleji necháme zhnědnout ořechy spolu s cukrem, restujeme tak 2 minuty
2. Přidáme na kostičky pokrájené mango a papáju
3. Vše promícháme a zalijeme teplým kuřecím vývarem
4. Omáčku vaříme na mírném zdroji tepla asi 15 minut, nezapomeneme ji osolit
5. Těsně před podáváním omáčku zakápneme rumem, promícháme a nejlépe ihned podáváme.