REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná okra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze západní Indie na smažené nadívané lusky okry. Plněná okra se připravuje snadno a velice se hodí jako příloha k masitým, především drůbežím pokrmům.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
225 gvelkých lusků okry (ibišku jedlého)
2 lžícekukuřičného škrobu
1 lžíceamčuru (mangového prášku)
1/2 lžičkymletého římského kmínu
1/2 lžičkymletého zázvoru
1/2 lžičkymleté kurkumy
1/2 lžičkymletého chilli
rostlinný olej
sůl

Postup:

1. Omytou okru necháme dobře okapat, konečky odkrojíme, do lusků uděláme hluboké zářezy
2. V misce smícháme amčur, zázvor, kmín, chilli a kurkumu se solí, pár kapek oleje
3. Směs necháme 1-2 hodiny odpočinout v lednici
4. U jednotlivých lusků opatrně roztahujeme zářezy a napěchujeme do nich co nejvíce kořenící směsi
5. Lusky dáme do sáčku s nasypaným kukuřičným škrobem a opatrně s nimi potřeseme, aby se rovnoměrně obalily
6. Ve woku nebo karahi s rozpáleným olejem naplněné lusky, po částech, smažíme, až zezlátnou a budou křupavé.

Doporučení:

Takto připravenou okru podáváme nejlépe s libovolným masitým či rybím karí.

Poznámka:

Amčur: V indické kuchyni je to kyselý prášek ze sušeného nezralého manga, bohatý na vitamín C. Jídlu dodává kyselou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy