Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, feferonek, cibule, česneku, vinného octa …
Ingredience:
0,5 l | slepičího nebo vepřového vývaru |
1 dl | dezertního vína |
3 ks | feferonky |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | vinného octa |
vegeta | |
cukr | |
škrob | |
pár kapek oleje |
Postup:
1. Do silného vývaru přidáme na čtvrtky pokrájenou, oloupanou cibuli, feferonky nasekané na kousky (zbavené jadřinců), stroužky česneku, dezertní víno, cukr, sójovou omáčku a vegetu
2. Vaříme nejméně 30 minut pod pokličkou
3. Zahustíme máčeným škrobem, scedíme a pokapeme olejem
4. Tuto ostrou omáčku podáváme studenou v samostatných miskách.
Servírujeme jako ostrou přílohu k různě upraveným masům, závitkům …
Poznámka:Poměry ingrediencí lze samozřejmě měnit dle vašich jazýčků.