REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostrá asijská omáčka „Lombo“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, feferonek, cibule, česneku, vinného octa …


Ingredience:
0,5 lslepičího nebo vepřového vývaru
1 dldezertního vína
3 ksfeferonky
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
2 lžícesójové omáčky
1 lžícevinného octa
vegeta
cukr
škrob
pár kapek oleje

Postup:

1. Do silného vývaru přidáme na čtvrtky pokrájenou, oloupanou cibuli, feferonky nasekané na kousky (zbavené jadřinců), stroužky česneku, dezertní víno, cukr, sójovou omáčku a vegetu
2. Vaříme nejméně 30 minut pod pokličkou
3. Zahustíme máčeným škrobem, scedíme a pokapeme olejem
4. Tuto ostrou omáčku podáváme studenou v samostatných miskách.

Doporučení:

Servírujeme jako ostrou přílohu k různě upraveným masům, závitkům …

Poznámka:

Poměry ingrediencí lze samozřejmě měnit dle vašich jazýčků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy