REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orientální salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je v názvu obsažený pojem „salát“, je tento recept vlastně příloha a to ke grilovaným nebo rožněným pokrmům a jídlům asijské kuchyně. Recept pochází z Číny.


Ingredience:
2 hrnečkyrýže
2 lžíceoleje
2 lžičkymleté pálivé papriky
3 ksrajčata
2 ksoloupané pomeranče
1 ksmenší salátové okurky
1 ksčervené sladké papriky
1 kszelené sladké papriky
1 kscibule
voda
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme rýži; do litinového hrnce dáme na rozpálený olej rýži a opražíme ji, až začne mírně hnědnout, pak zalijeme horkou vodou, osolíme, přikryjeme a dusíme 18-20 minut
2. Když je rýže měkká, hrncem s pokličkou protřepeme, odklopíme a rýži necháme vypařit a vychladnout (musí být sypká a zrna se musí navzájem oddělovat)
3. Na pánvi v rozehřátém oleji necháme lehce zhnědnou pálivou papriku a ihned vlijeme na rýži, přidáme okurku nakrájenou po délce na čtvrtky a pak na 1 cm velké plátky, pomeranče zbavené bílé hmoty a rozdělené na dílky a cibuli rozkrájenou nadrobno
4. Směs zakápneme octem, osolíme a nakonec zakápneme olejem
5. Pokrm šetrně promícháme a necháme 30 – 60 minut v chladu uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy