REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salát z Japonska je vhodný jako příloha k pečeným masům nebo ho servírujeme jako součást studených mís.


Ingredience:
1 balíček (500 g)špaget
1 skleničkamajonézy
100 gsterilovaného hrášku
4 lžíceolivového oleje
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceocta
2 kskarotky
1/2 kssalátové okurky
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu doměkka, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Očištěnou karotku uvaříme doměkka, po vychladnutí ji nakrájíme na tenké proužky
3. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, které ještě rozpůlíme
4. Majonézu smícháme v hrnečku s olejem, sójovou omáčkou, octem, cukrem, pepřem a solí
5. Špagety dáme do mísy, přidáme karotku okurku a hrášek, zalijeme zálivkou, dobře vše promícháme
6. Necháme vychladnout v lednici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy