Dvě z variant přípravy thajské rýže, která nesmí chybět u žádného thajského menu.
Ingredience:
Příprava na otevřené pánvi: | |
225 g | thajské jasmínové rýže |
1 l | vody |
nebo | |
Příprava formou vstřebávání: | |
225 g | thajské jasmínové rýže |
4,4 dl | vody |
Postup:
Příprava na otevřené pánvi: 1. Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ji necháme odkapat
2. Vodu přivedeme k varu, přidáme rýži, jednou zamícháme a zmírníme plamen na střední var
3. Vaříme 8-10 minut, dokud rýže nezměkne
4. Scedíme a před podáváním vidličkou lehce načechráme.
Příprava formou vstřebávání:
1. Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou
2. Vodu i s rýží přivedeme k varu, jednou zamícháme a přikryjeme poklicí
3. Plamen stáhneme na minimum a vaříme 10 minut, pak necháme mimo plamen 5 minut odpočinout
4. Lehce vidličkou rýži načechráme a ihned podáváme.