Uvařená rýže opečená ve woku spolu se zeleninou a vejci.
Ingredience:
450 g | rýže |
120 g | mražené zeleniny |
2-3 ks | vejce |
1 malá plechovka | sterilované kukuřice |
2-3 lžíce | sójové omáčky |
kousek pórku | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, pak ji propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Na woku rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájený pórek, zprudka ho mírně orestujeme, přidáme rýži, sojovou omáčkou a za stálého míchání chvíli rýži opékáme
3. V této fázi do rýže zamícháme povolenou zeleninu, osolíme, promícháme a necháme řádně prohřát
4. Do pokrmu vyklepneme vejce a smažíme, za stálého míchání, až vejce ztuhnou.
Smaženou rýži podáváme jako přílohu, ale skvěle chutná i servírovaná samostatně.