REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená rýže II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná, uvařená rýže promíchaná s dalšími ingrediencemi, servírovaná jako příloha, lze ji podávat i jako hlavní chod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gdlouhozrnné rýže
200 gklíčků (Mungo)
50 ghrášku
30 gzázvoru
4 lžíceoleje
2 lžícesójové omáčky
2 lžícechilli omáčky
2 ksvejce
1 ksstroužek česneku
1 kschilli papričky
1 ksjarní cibulky
voda
sůl

Postup:

1. Rýži propláchnutou studenou vodou a necháme důkladně okapat, pak ji orestujeme na troše oleje
2. Orestovanou rýži zalijeme stejným dílem vody, osolíme a necháme vařit, jakmile se vody vyvaří, snížíme teplotu zdroje na minimum a pod pokličkou ji podusíme doměkka
3. Chilli papričku zbavenou jadřince spolu s oloupaným česnekem nasekáme, očištěný zázvor nastrouháme a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
4. Vše osmahneme na pánvi na zbylém oleji a ochutíme sójovou a chilli omáčkou
5. K rýži přidáme hrášek, očištěné výhonky a podušenou rýži, zlehka promícháme a orestujeme, pokrm dle chuti osolíme
6. Rozšlehané vejce ochucené solí opečeme na jiné pánvi jako omeletu, nakrájíme ji na nudličky a nasypeme na rýži, promícháme a nejlépe ihned servírujeme.

Doporučení:

Rozhodně použijte na tento recept čerstvý zázvor, sušený má úplně jinou chuť!

Poznámka:

Takto servírovanou smaženou rýži můžeme nastavit orestovanými kousky kuřecího masa, pak ji podáváme jako hlavní chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy