Uvařená rýže, opečená ve woku s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
200 g | mraženého hrášku |
150 g | špeku |
2 ks | sáčků rýže |
2 ks | vajec |
1 ks | velké cibule |
1 ks | velké červené papriky |
1/2 lžičky | koření pěti vůní |
sezamová semínka | |
jarní cibulka |
Postup:
1. Do rozpálené pánve woku dáme na malé kostičky nakrájený špek, nasucho vyškvaříme (musí pustit tuk i vůni) a pak vyndáme z pánve
2. Na vyškvařeném tuku orestujeme dohněda i dokřupava oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přendáme na talířek vyložený ubrouskem
3. Do pánve vrátíme zpět špek, přidáme očištěnou, na drobné kostičky nakrájené papriku, a za stálého míchání je necháme dvě až tři minuty zavadnout
4. Poté do pánve rozklepneme vejce a mícháním jimi obalíme všechny ingredience v pánvi (na podkladu nesmí vytvořit míchaná vejce)
5. Vsypeme hrášek, přidáme orestovanou cibuli, koření, promícháme tak, aby se ingredience nelepily dohromady, vmícháme uvařenou sypkou rýži a chvíli společně smažíme
6. Servírujeme posypané sezamem a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
V některých receptůrách se do této rýže zapracovává i 1-2 ks nadrobno nasekané chilli papričky. V tomto případě je do pokrmu dáváme v bodě 3 tohoto receptu.