REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená rýže III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže, opečená ve woku s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 gmraženého hrášku
150 gšpeku
2 kssáčků rýže
2 ksvajec
1 ksvelké cibule
1 ksvelké červené papriky
1/2 lžičkykoření pěti vůní
sezamová semínka
jarní cibulka

Postup:

1. Do rozpálené pánve woku dáme na malé kostičky nakrájený špek, nasucho vyškvaříme (musí pustit tuk i vůni) a pak vyndáme z pánve
2. Na vyškvařeném tuku orestujeme dohněda i dokřupava oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přendáme na talířek vyložený ubrouskem
3. Do pánve vrátíme zpět špek, přidáme očištěnou, na drobné kostičky nakrájené papriku, a za stálého míchání je necháme dvě až tři minuty zavadnout
4. Poté do pánve rozklepneme vejce a mícháním jimi obalíme všechny ingredience v pánvi (na podkladu nesmí vytvořit míchaná vejce)
5. Vsypeme hrášek, přidáme orestovanou cibuli, koření, promícháme tak, aby se ingredience nelepily dohromady, vmícháme uvařenou sypkou rýži a chvíli společně smažíme
6. Servírujeme posypané sezamem a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Doporučení:

V některých receptůrách se do této rýže zapracovává i 1-2 ks nadrobno nasekané chilli papričky. V tomto případě je do pokrmu dáváme v bodě 3 tohoto receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy