REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka nitsume

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Japonská kořeněná omáčka vhodná k namáčení suši.


Ingredience:
145 mlmirinu (sladké rýžové víno)
135 mldaši (rybí instantí vývar)
120 mlrýžového octa
100 mlsvětlé sójové omáčky
25 mlčerné sójové omáčky
80 gcukru (do čistého vína)

Postup:

1. Instantní rybí vývar daši rozmícháme ve vodě dle návodu na obalu
2. Pak 135 ml vývaru smícháme spolu s černou sójovou omáčkou, 40 ml rýžového octa, 45 ml mirinu, 15 g cukru a vše povaříme cca 8-10 minut
3. Asi 100 ml povařeného vývaru smícháme se 100 ml světlé sójové omáčky, 100 ml mirinu, 80 ml rýžového octa a 75 g cukru a omáčku vaříme tak dlouho, dokud se zhruba polovina tekutiny nevyvaří
4. Vychladlou omáčku podáváme jako přílohu k suši.

Doporučení:

Rybí vývar můžeme použít na uvaření syrových ryb určených jako ingredience do suši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy