Tato thajská omáčka z výpeku je skvělá jako příloha k rybám, ale i k jinému, na pánvi opékanému, masu.
Ingredience:
4 ks | jarní cibulky |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | zázvoru tak 3 cm dlouhému |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | třtinového cukru |
šťáva z 1 ks limetky |
Postup:
1. Do pánve s výpekem (ve které se na oleji opékalo rybí, či jiné maso) zprudka opečeme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku, podrcený česnek a na jemno nastrouhaný zázvor, zamícháme
2. Přidáme sójovou omáčku, cukr i limetkovou šťávu a necháme obsah pánve probublávat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu
3. Omáčkou přeléváme maso opečené na pánvi.