REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajská omáčka připravená z výpeku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato thajská omáčka z výpeku je skvělá jako příloha k rybám, ale i k jinému, na pánvi opékanému, masu.


Ingredience:
4 ksjarní cibulky
2 ksstroužky česneku
1 kszázvoru tak 3 cm dlouhému
2 lžícesójové omáčky
1 lžícetřtinového cukru
šťáva z 1 ks limetky

Postup:

1. Do pánve s výpekem (ve které se na oleji opékalo rybí, či jiné maso) zprudka opečeme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku, podrcený česnek a na jemno nastrouhaný zázvor, zamícháme
2. Přidáme sójovou omáčku, cukr i limetkovou šťávu a necháme obsah pánve probublávat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu
3. Omáčkou přeléváme maso opečené na pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy