REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Satay omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato asijská arašídová omáčka se skvěle hodí jak k pečenému nebo grilovanému masu, tak k zelenině či rybám. Servíruje se jak teplá, tak i studená.


Ingredience:
125 mlkokosového mléka
125 mlvroucí vody
60 mlarašídového oleje
140 garašídů
1/2 lžičkymletého kmínu
1/4 lžičkykurkumy
2 lžícesladké sójové omáčky
1 lžícerybí omáčky
2 ksstroužky česneku
1 ksdlouhé chilli papričky

Postup:

1. Do nádoby robotu dáme arašídový olej, oloupané stroužky česneku, očištěnou chilli papričku, na sucho opražené arašídy, mletý kmín, kurkumu, sójovou i rybí omáčku, kokosové mléko, horkou vodu
2. Vše rozmixujeme do husté omáčky, tu necháme chvíli odležet, pak ji podáváme mírně zahřátou, nebo i studenou k pečeným a grilovaným masům, zelenině i rybám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy