REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýže po bengálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Jižní Asie, z Bangladéše na slavnostní pokrm, pikantní rýži servírovanou samostatně nebo jako chutnou přílohu k hovězímu, vepřovému i kuřecímu masu.


Ingredience:
500 grýže
80 gmásla
4 ksvelké cibule
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkakari koření
1/2 lžičkykayenský pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na mírném ohni do hrnce dáme rozpustit másla, zpěníme na něm koření
2. Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ji ke koření a restujeme, až zvláční
3. V této fázi vmícháme suchou rýži, kterou za stálého míchání opražíme dozlatova
4. Přilijeme vařící vodu a rýži vaříme doměkka.

Doporučení:

Kdo nemusí ostré pokrmy, může kayenský (cayenský) pepř vynechat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy