REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená rýže po indicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto Indického receptu je Sadah pilau. Vhodná příloha například k pečenému kuřeti.


Ingredience:
250 grýže
60 grostlinného tuku
4 lžícesterilovaného hrášku
2 lžícestrouhaného kokosu
2 lžícerozinek
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájenou na plátky osmahneme bez míchání na rozpáleném tuku dozlatova, vidličkou ji vybereme na talířek
2. Dobře propláchnutou a důkladně okapanou a oschlou rýži vsypeme na zbylý tuk po cibuli a mícháme asi 4-5 minut
3. Zalijeme vroucí osolenou vodou, zamícháme a krátce povaříme
4. Přidáme oprané rozinky a pod pokličkou podusíme
5. Do hotové rýže opatrně vmícháme okapaný hrášek
6. Rýži podáváme posypanou osmahnutou cibulí a strouhaným kokosem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy