REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí nakládaná zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto japonského receptu je “Cukemono”. Takto nakládanou zeleninu můžeme použít jako přílohu k pokrmům s rýží, dále jako chuťovku k vínu.


Ingredience:
ředkvičky, lilky, kedlubny, mrkev ...
Na nakládací hmotu:
1/2 ksbochníku chleba
3 ksfeferonky
2-3 ksrozdrcené stroužky česneku
0,5 lnejlépe točeného světlého piva 12 °
1 hrstsoli

Postup:

1. Nejprve si připravíme nakládací hmotu; do větší nádoby nadrobíme polovinu bochníku chleba, drobky zalijeme pivem, přidáme hrst soli, feferonky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky a 2-3 rozdrcené česneky, promícháme
2. Očištěnou zeleninu opereme a naložíme ji do připravené nakládací hmoty, zatížíme velkým kamenem a necháme nejméně 5 hodin působit, ale můžeme ji na chladném sklepě mít naloženou až 3 dny
3. Zeleninu vyjmeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky
4. Podáváme jako přílohu nebo chuťovku k vínu.

Doporučení:

Stejně se dají naložit i natvrdo uvařená vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy