Jedna z variant přípravy domácího hummusu. Recept ze suché cizrny a dalších surovin, který je připravený za pár minut pomocí mixéru. Jen máčení cizrny trochu déle trvá.
Ingredience:
150 g | suché bio cizrny |
0,5 dcl | bio olivového oleje |
3 ks | stroužky bio česneku |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Cizrnu propláchněte a přes noc ji zalijte vodou. Druhý den jí uvařte doměkka.
- Uvařenou, okapanou luštěninu dejte do mixéru společně s trochou vody, olivovým olejem a utřeným česnekem.
- Vše pečlivě promixujte, osolte a opepřete. Pokud bude směs příliš suchá, přilévejte postupně vodu do požadované konzistence.
Recept k článku: Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami