REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hummus II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hummus je arabská pochoutka z cizrny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gsterilované cizrny
3 lžíceolivového oleje
2 lžícecitronové šťávy
1 hrstlískových ořechů
3 ksstroužků česneku
1 kssvazku hladkolisté petrželky
sůl

Postup:

1. Cizrnu propláchneme a necháme okapat
2. Na suché pánvi opražíme ořechy a když začnou vonět, přesypeme je na utěrku a třením je zbavíme hnědé slupky a rozmixujeme je na hladkou hmotu
3. Přidáme cizrnu, opět promixujeme a nakonec přilijeme citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje a vše promícháme
4. Nakonec směs osolíme a ochutíme na drobno nasekanou petrželkou
5. Před podáváním nalijeme na každou porci trochu oleje a servírujeme s pita chlebem nebo krekry.

Doporučení:

Můžeme servírovat i jako přílohu k masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy