REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou (RAW)

Svěží barevná kombinace vybrané zeleniny s ostřejší zálivkou potěší oko i chutě každého milovníka asijské kuchyně.

Bami goreng

Asijské nudle uvařené a pak opečené spolu s kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.

Bengalúru

Jedná se recept z Indie na kuřecí kousky ve sladko-pálivé omáčce. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného.

Bo Kho – vietnamský hovězí guláš

Jde o vietnamský pokrm z hovězího masa, zeleniny a koření hodně připomínající náš český guláš. Bo Kho je však nezahuštěný, hodně ostrý …. hlavně díky některým použitým exotickým surovinám také chutná jinak.

Bobotee

Mleté maso ochucené kari, spolu s rajčaty a mandlemi zapečené v troubě zalité vejci rozšlehanými spolu s mlékem.

Bombajské kuře

Kuřecí paličky orestované na pánvi, podušené na koření spolu s chilli papričkami a konzervovanými rajčaty, přelité kokosovým mlékem. Recept z Indie podle Světlany Nálepkové z pořadu VIP Prostřeno.

Bún bò Nam Bô

Bún bò Nam Bô je salát, který se ve Vietnamu podává jako hlavní chod. Díky různým gastronomickým pořadům a českým blogerům se stal velmi populárním i mezi Čechy, co rádi zkoušejí něco nového a exotického. My jsme ho také vyzkoušeli a moc nám chutnal!

Butaniku itame

Maso s fazolkami. Recept z Japonska.

Cuke jaki

Japonský recept na marinované hovězí maso.

Čanachy

Recept z Gruzie na kostky ze skopového plecka podušené v hrnci v troubě doměkka spolu se zeleninou a ostatními ingrediencemi. Pokrm se podává přímo v hrnci v kterém se připravoval.

Červené kari

Inspirace z Thajska. Ve woku připravená asijský klasika, kuřecí kari se zeleninou, dochucené červenou kari pastou, rybí omáčkou, kokosovým mlékem, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.

Čínské česnekové kuře

Porce kuřete přelité pikantní marinádou, upečené v troubě doměkka.

Čínské masové kuličky

Pomleté vepřové maso smíchané s dalšími ingrediencemi a kořením, vytvarované do kuliček velikosti golfového míčku, usmažené v oleji dozlatova.

Čínské zázvorové maso

Rychlá minutka z nudliček hovězího masa, pórku, zázvoru, vejce, solamylu …

Čočkový dhál

Mezi nejoblíbenější luštěninová jídla poslední sezóny patří jednoznačně čočkový dhál. Hlavními surovinami jsou červená čočka a rajčata. No a protože jde původně o indické jídlo, nesmí chybět spousta voňavého koření – kurkuma, koriandr, zázvor, pepř, římský kmín…

Dušená holoubata

Recept původem z Hongkongu na dušená prošpikovaná holoubata ve slepičím vývaru spolu se šunkou, žampióny, česnekem, vínem a kořením, servírovaná ozdobená hráškem.

Dýňové kibbeh

Tento pokrm je součástí mnoha jídel na Středním Východě.

Falafel z luštěnin

Koho by to napadlo, že je ten všemi obdivovaný falafel z luštěnin! Původem z Egypta, rychle se zabydlel všude okolo nás. Jídlo na cesty, které si dáte i jako fast food variantu hamburgeru.

Fazolové lusky s kokosem

Recept původem z Indie na fazolové lusky podušené na cibulce spolu s mletým kokosem, dochucené kořením kari a solí.

Garnáti v kokosové omáčce

Maso z garnátů povařené v kokosové omáčce, servírované s rýží.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy