REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou (RAW)

Svěží barevná kombinace vybrané zeleniny s ostřejší zálivkou potěší oko i chutě každého milovníka asijské kuchyně.

Bami goreng

Asijské nudle uvařené a pak opečené spolu s kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.

Bengalúru

Jedná se recept z Indie na kuřecí kousky ve sladko-pálivé omáčce. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného.

Bo Kho – vietnamský hovězí guláš

Jde o vietnamský pokrm z hovězího masa, zeleniny a koření hodně připomínající náš český guláš. Bo Kho je však nezahuštěný, hodně ostrý …. hlavně díky některým použitým exotickým surovinám také chutná jinak.

Bobotee

Mleté maso ochucené kari, spolu s rajčaty a mandlemi zapečené v troubě zalité vejci rozšlehanými spolu s mlékem.

Bombajské kuře

Kuřecí paličky orestované na pánvi, podušené na koření spolu s chilli papričkami a konzervovanými rajčaty, přelité kokosovým mlékem. Recept z Indie podle Světlany Nálepkové z pořadu VIP Prostřeno.

Bún bò Nam Bô

Bún bò Nam Bô je salát, který se ve Vietnamu podává jako hlavní chod. Díky různým gastronomickým pořadům a českým blogerům se stal velmi populárním i mezi Čechy, co rádi zkoušejí něco nového a exotického. My jsme ho také vyzkoušeli a moc nám chutnal!

Butaniku itame

Maso s fazolkami. Recept z Japonska.

Cuke jaki

Japonský recept na marinované hovězí maso.

Čanachy

Recept z Gruzie na kostky ze skopového plecka podušené v hrnci v troubě doměkka spolu se zeleninou a ostatními ingrediencemi. Pokrm se podává přímo v hrnci v kterém se připravoval.

Červené kari

Inspirace z Thajska. Ve woku připravená asijský klasika, kuřecí kari se zeleninou, dochucené červenou kari pastou, rybí omáčkou, kokosovým mlékem, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.

Čínské česnekové kuře

Porce kuřete přelité pikantní marinádou, upečené v troubě doměkka.

Čínské masové kuličky

Pomleté vepřové maso smíchané s dalšími ingrediencemi a kořením, vytvarované do kuliček velikosti golfového míčku, usmažené v oleji dozlatova.

Čínské zázvorové maso

Rychlá minutka z nudliček hovězího masa, pórku, zázvoru, vejce, solamylu …

Dušená holoubata

Recept původem z Hongkongu na dušená prošpikovaná holoubata ve slepičím vývaru spolu se šunkou, žampióny, česnekem, vínem a kořením, servírovaná ozdobená hráškem.

Dýňové kibbeh

Tento pokrm je součástí mnoha jídel na Středním Východě.

Fazolové lusky s kokosem

Recept původem z Indie na fazolové lusky podušené na cibulce spolu s mletým kokosem, dochucené kořením kari a solí.

Garnáti v kokosové omáčce

Maso z garnátů povařené v kokosové omáčce, servírované s rýží.

Grilovaná kuřecí křídla Tandoori

Pikantní grilovaná kuřecí křídla potřená pastou Tandoori, kterou si můžete vyrobit podle tohoto receptu.

Hovězí birjání

Recept ze Západní Indie který je specialitou tamější muslimské komunity.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy