Recept z Gruzie na kostky ze skopového plecka podušené v hrnci v troubě doměkka spolu se zeleninou a ostatními ingrediencemi. Pokrm se podává přímo v hrnci v kterém se připravoval.
Ingredience:
800 g | skopového masa z plecka |
750 g | syrových brambor |
300 g | baklažánů |
200 g | fazolek |
200 g | rajčat |
1 ks | cibule |
horká voda | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Skopové maso odblaníme, zbavíme tuku a vykostíme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do 3 l velkého hrnce
2. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, rajčata nekrájená na půlky, překrájené fazolky zbavené vláken, baklažány nakrájené na kostky
3. Vše osolíme, okořeníme pepřem a zalijeme horkou vodou (asi 400 ml)
4. Zakryté poklicí dáme do trouby, kde vše dusíme 1,5 až 2 hodiny.
Čanachy podáváme s chlebem v nádobě, ve které jsme je připravovali.