REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čanachy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Gruzie na kostky ze skopového plecka podušené v hrnci v troubě doměkka spolu se zeleninou a ostatními ingrediencemi. Pokrm se podává přímo v hrnci v kterém se připravoval.


Ingredience:
800 gskopového masa z plecka
750 gsyrových brambor
300 gbaklažánů
200 gfazolek
200 grajčat
1 kscibule
horká voda
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Skopové maso odblaníme, zbavíme tuku a vykostíme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do 3 l velkého hrnce
2. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, rajčata nekrájená na půlky, překrájené fazolky zbavené vláken, baklažány nakrájené na kostky
3. Vše osolíme, okořeníme pepřem a zalijeme horkou vodou (asi 400 ml)
4. Zakryté poklicí dáme do trouby, kde vše dusíme 1,5 až 2 hodiny.

Doporučení:

Čanachy podáváme s chlebem v nádobě, ve které jsme je připravovali.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy