REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červené kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirace z Thajska. Ve woku připravená asijský klasika, kuřecí kari se zeleninou, dochucené červenou kari pastou, rybí omáčkou, kokosovým mlékem, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkuřecího masa (prsa nebo nohy)
500 mlkuřecího (zeleninového) vývaru
400 mlkokosového mléka
2 lžícečervené kari pasty
2 lžícetřtinového cukru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícerybí omáčky
2 ksmenší mrkve
1 kszázvoru tak 2-3 cm dlouhého
1 ksvětší stroužek česneku
1 kschilli paprička
1/2 kslilku nebo cukety
šťáva z 1/2 limetky
čerstvý koriandr a bazalka
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny; maso nakrájíme na nudličky, očištěnou zeleninu na kostičky (mrkev na kolečka), oloupaný zázvor nasekáme nadrobno, chilli papričku zbavíme jadřine a nakrájíme na kousky
  2. Ve woku rozpálíme kvalitní olivový olej, přidáme červenou kari pastu, zázvor, chilli papričku a česnek promícháme, po chvíli přidáme osolené a pepřem okořeněné kuřecí nudličky
  3. Až se maso zatáhne, do woku nalijeme kokosové mléko a vývar, vše dochutíme třtinovým cukrem, rybí omáčkou a šťávou z limetky, necháme 5 minut provářet
  4. Nakonec do kari přidáme kostičky lilku nebo cukety, mrkev, zamícháme, prováříme dalších 10 minut
  5. Na závěr do pokrmu přidáme nasekané listy byzalky a koriandru, pokrm ochutnáme, připadně dochutíme cukrem a solí.
Doporučení:

Jako další přísadu můžeme do kari přidat například citronovou trávu, lusky cukrového hrášku, případně další zeleninu, nebo také houby.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy