REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuke jaki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Japonský recept na marinované hovězí maso.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
4 ksplátků ze svíčkové
3 lžícerostlinného oleje
hořčice
sůl
Marináda:
5 lžicsójové omáčky
3 lžícerýžového nebo
bílého vína
strouhaný
zázvorový kořen

Postup:

1. Sójovou omáčku rozmícháme s bílým vínem a přidáme asi lžíci strouhaného zázvoru
2. Maso naložíme do marinády a necháme cca 1 hodinu v chladnu
3. Poté na pánvi rozehřejeme olej a maso po obou stranách prudce opečeme doměkka
4. Do pánve přilijeme marinádu a necháme ji vsáknout do masa
5. Servírujeme osolené s kopečkem hořčice na každé porci.

Doporučení:

Příloha: Vařená či dušená bílá rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy