REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Japonské závitky negimaki

Marinované závitky ze svíčkové, plněné cibulkami a houbami šitaké, opečené na oleji doměkka.

Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem

Tahle jídla miluji! Rychlé, syté, levné a vonící Dálným východem. Pěkně všechno do jednoho kotlíku, maso, zeleninu, koření a pak už jen chodím po kuchyni a nasávám ty vůně.

Jednoduché krevetové kari

Krevety servírované s pikantní omáčkou z cibule, chilli papričky, kokosového mléka, kari pasty a dalších ingrediencí.

Jordánské kuře

V troubě upečené kousky kuřete obalené ve skořici, zapečené spolu s cibulí, česnekem, kečupem a brambory.

Kachní nudličky s ananasem

Nudličky kachních prsou obalené v solamylu, orestované ve woku spolu se zeleninou a kostkami ananasu, dochucené sladkou omáčkou.

Kantonská rýže II.

Pokrm původem z Číny již získal popularitu téměř v celé Evropě. Je to vařená rýže promíchaná se slepičím masem, šunkou a dalšími ingrediencemi.

Kantonské kuře

Odleželé plátky kuřecích prs naložené ve směsi ze škrobu, glutasolu a vajíček, orestované a pak podušené se zeleninou a opraženými lískovými oříšky.

Kantonské nudle

Uvařené a pak opečené nudle přelité směsí z kuřecího masa, šunky a dalších ingrediencí.

Kapr po indicku

Na oleji zprudka opečené porce kapra, podušené spolu s cibulí, feferonkami a kokosem, dochucené citronovou šťávou.

Kari z krokodýla

Recept z Asie na krokodýlí maso podušené spolu s dalšími ingrediencemi.

Kebaby kofta

Originální indická receptůra je z jehněčího masa, ale lze s úspěchem použít také vepřové mleté maso smíchané s mletým hovězím. Kebaby podle tohoto receptu mají pikantní chuť a skvěle chutnají.

Keffeta

Mleté hovězí dochucené římským kmínem, pepřem, čubricí, česnekem a cibulí.

Kibbeh

Libanonské grilované jídlo připravené z jehněčího masa, kuskusu, cibule, mletého nového koření, mleté skořice a kajanského pepře.

Kibbeh (Kobbeh)

Arabské jídlo z drcené pšenice nebo rýže a nakrájeného skopového masa. Recept původem z Libanonu.

Kiodza

Taštičky s kuřecím masem. Recept z Japonska.

Kjufty na kari

Skvělý recept z indické kuchyně na úpravu mletého masa servírovaného ve tvaru kuliček opečených na oleji, podlitých voňavou pikantní kari omáčkou.

Kořeněné indonéské řízky

Marinované vepřové řízky, usmažené v navoněném oleji doměkka.

Kousky ryby na chunanský způsob

Usmažené filety mořské ryby, servírované spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po smažení ryby. V Číně se takto upravená ryba podává s rýží, v našich podmínkách podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či hranolky.

Krevetové curry

Rychlý recept původem z Asie, mírně upravený, doplněný o další suroviny. Jako přílohu servírujeme ke krevetovému kari nejlépe jasmínovou rýži.

Krůtí nudličky s mangem a ananasem

Indický pokrm. Krůtí nudličky podušené spolu s mangem a ananasem, ochucené kurkumou, kari a zázvorem. Recept z pořadu VIP Prostřeno podle Saskie Burešové.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy