REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indické kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky marinované v pikantní jogurtové marinádě, ugrilované dozlatova v troubě pod grilem.


Ingredience:
16 kskuřecích paliček
2 ksčervené cibule
4 lžičkymleté sladké papriky
2 kscitróny
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
Na marinádu:
300 mlbílého vykapaného jogurtu
4 ksstroužky česneku
1 ksvětší kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
3/4 lžičkymletého kmínu
1/2 lžičkypálivé papriky
1/2 lžičkychilli
1/4 lžičkykurkumy

Postup:

1. V mělké míse smícháme šťávu z obou citronů, papriku a jemně nasekanou cibuli
2. Kuřecí paličky na třech místech nařízneme, vkládáme je do mísy a pořádně je obalíme ve šťávě, necháme 10 minut stát
3. Všechny ingredience na marinádu smícháme, jogurtovou marinádou pak kuřecí paličky v míse přelijeme, dáme na 1 hodinu do ledničky
4. Marinované maso vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakapeme olejem a v troubě pod rozehřátou spirálou grilu grilujeme z každé strany 10 minut
5. Grilované kuřecí paličky servírujeme posypané koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy