Tyto tradiční indické kuličky z mletého skopového masa se opékají na grilu napíchané na špejlích jako špízy a podávají s plackami naan.
Ingredience:
300 g | mletého skopového masa |
2-3 lžíce | vařené rýže |
1-2 lžíce | jogurtu |
1 lžička | nasekaného koriandru |
1/2 lžičky | koření garam masala |
2 ks | stroužky česneku |
grilovací špejle |
Postup:
- Mleté maso promícháme s jogurtem, zahustíme vařenou rýží, okořeníme utřeným česnekem, nasekaným koriandrem a tradičním indickým kořením garam masala.
- Směs propracujeme a navlhčenými dlaněmi vytvaruje kuličky, nebo válečky, které napíchneme na grilovací špejle.
- Grilujeme ze všech stran 15-20 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem a plackami naan.
Poznámka:Text i foto: D. M.