Opečené kuřecí maso podušené s cibulí, česnekem, zázvorem a zelenými fazolkami, dochucené kari pastou.
Ingredience:
500 g | kuřecích čtvrtek |
100 g | zelených fazolek |
400 ml | slepičího vývaru |
1 lžíce | žluté kari pasty |
1 lžíce | nastrouhaného zázvoru |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
slunečnicový olej |
Postup:
1. Očištěné čtvrtky kuřete omyjeme, osušíme, vykostíme a přepůlíme
2. Potom v hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme dozlatova a dáme stranou
3. Na olej dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, přidáme 1/
2 lžíce oleje a 5 minut vše opékáme
4. Pak přidáme žlutou kari pastu, slepičí vývar, do hrnce vrátíme maso, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme 20 minut probublávat
5. Na posledních 5 minut přidáme do hrnce i zelené fazolky.
Podáváme s vařenou rýží.