REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonské gyozy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky z těsta plněné tentokrát náplní z vepřového masa a zeleniny.


Ingredience:
Recept na cca 30 ks:
180 mlstudené vody
200 gpolohrubé mouky
Na náplň:
250 gmletého vepřového masa
1 kscibule
1 kspórku
4 ksstroužky česneku
1 kszázvoru
1 ksmenší hlávky zelí
2 lžičkysojové omáčky
střik saké
střik sezamového oleje
pepř
sůl
voda
Na omáčku:
5 lžicsojové omáčky
3 lžícepálivé chilli omáčky
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícerýžového octa

Postup:

1. Mouku s vodou hněteme tak dlouho, až získáme vláčné těsto, necháme cca 5minut pod mokrou utěrkou odležet
2. Z těsta vypracujeme kolečka o průměru 10 cm (na okrajích by mělo být těsto tenčí než uprostřed) a necháme je opět odležet 3. Náplň si připravíme tak, že nejprve nakrájíme na kousky umytou hlávku zelí, kterou pak mírně nasolíme a necháme odležet, aby nám pustila šťávu, cca po 10 minutách kousky zelí přecedíme a přidáme k masu
4. Zbylou zeleninu rovněž pokrájíme na menší kousky a ve větší míse promícháme s ostatními ingrediencemi
5. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžičky sojové omáčky, zastříkneme saké a sezamovým olejem, důkladně vše znovu promícháme
6. Jednotlivá těstová kolečky nyní naplníme z části směsí tak, aby nám po přehnutí jednoho okraje ke druhému vznikly malé taštičky, okraje potřené olejem spojíme k sobě a stlačíme mezi prsty, tak je uzavřeme, vytvarujeme je tak, aby stály na své nejtlustší straně (spojené těsto je nahoře, nepokládáme na bok!)
7. Naplněné taštičky naklademe na teplý (ne horký!) olej a restujeme, až nám spodní strana taštiček pěkně zhnědne
8. Pak podlijeme taštičky vodou téměř do poloviny výšky gyoz, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme, až se nám voda téměř vypaří
9. Hotové gyozy servírujeme horké s omáčkou.

Příprava omáčky:
Do menší misky nalijeme sojovou omáčku, slunečnicový olej, rýžový ocet a chilli omáčku, vše důkladně promícháme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy