REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indické sekané bifteky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vepřové krkovice smíchané spolu s nasekanými mandlemi, česnekem, cibulí, kari … ugrilované nebo opečené na rozehřátém oleji v pánvi.


Ingredience:
500 gvepřové krkovice bez kosti
60 gmandlí
4 ksstroužky česneku
3 ksvejce
1 kscibule
2 lžičkyworcesterské omáčky
2 lžičkycukru
2 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1,5 lžičkypálivé červené papriky
1 lžičkakoření kari
1 lžičkamletého černého pepře
olej na smažení

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na menší kousky a potom nadrobno nasekáme
2. K takto připravené krkovičce přidáme nahrubo nasekané mandle, cibuli, česnek, cukr, kari, pálivou papriku, solamyl, mletý pepř, vejce, sůl a worcesterskou omáčku
3. Vše důkladně promícháme, směs necháme v lednici, nejlépe přes noc, uležet
4. Vytvoříme menší biftečky které opečeme na rožni nebo na oleji na pánvičce z obou stran dozlatova.

Doporučení:

K biftečkům servírujeme opečené nebo pod grilem připravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy