REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indická korma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korma je mírně nasládlá, ostrá omáčka pocházející z Indie. Tato verze je s kousky kuřecího masa.


Ingredience:
750-800 gkuřecích prsních řízků bez kůže
30 gmandlí nebo oříšků
200 mlneochuceného bílého jogurtu
150 mlkokosového mléka nebo smetany na vaření
2 lžícepřepuštěného másla nebo slunečnicového oleje
2 lžičkymletého římského kmínu
1/2 lžičkykurkumy
3 kstobolky kardamomu
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksčerstvého zázvoru velkého asi 2 cm
1 kschilli papričky
opražené mandlové lupínky na ozdobu
čerstvé lístky koriandru
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme mandlovou (ořechovou pastu); mandle nebo oříšky spolu s podrceným česnekem a jemně nastrouhaným zázvorem rozmixujeme společně se dvěma lžícemi studené vody
2. V hluboké pánvi, nejlépe klasickém woku, rozpustíme máslo, na kterém orestujeme na kousky nakrájené kuřecí maso, opečené maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple
3. Do pánve přidáme celé tobolky kardamomu a 2 minutky je pražíme, poté přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova
4. Přidáme rozmixovanou mandlovou nebo ořechovou pastu, kmín, nasekanou chilli papričku zbavenou jadřince a sůl, společně vše chvíli podusíme
5. Jogurt rozšleháme se smetanou a po lžících ho zamícháme do připravené směsi, vaříme za stálého míchání, na mírném plameni tak dlouho, dokud jogurt nevytvoří hladkou a krémovou omáčku
6. Do omáčky přidáme odložené maso a pod poklicí vše necháme ještě několik minut probublat
7. Vytáhneme tobolky kardamomu a jednotlivé porce posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky a ozdobíme snítky koriandru.

Doporučení:

Indickou kormu podáváme s rýží nebo indickýma plackama.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy