REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indická korma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korma je mírně nasládlá, ostrá omáčka pocházející z Indie. Tato verze je s kousky kuřecího masa.


Ingredience:
750-800 gkuřecích prsních řízků bez kůže
30 gmandlí nebo oříšků
200 mlneochuceného bílého jogurtu
150 mlkokosového mléka nebo smetany na vaření
2 lžícepřepuštěného másla nebo slunečnicového oleje
2 lžičkymletého římského kmínu
1/2 lžičkykurkumy
3 kstobolky kardamomu
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksčerstvého zázvoru velkého asi 2 cm
1 kschilli papričky
opražené mandlové lupínky na ozdobu
čerstvé lístky koriandru
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme mandlovou (ořechovou pastu); mandle nebo oříšky spolu s podrceným česnekem a jemně nastrouhaným zázvorem rozmixujeme společně se dvěma lžícemi studené vody
2. V hluboké pánvi, nejlépe klasickém woku, rozpustíme máslo, na kterém orestujeme na kousky nakrájené kuřecí maso, opečené maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple
3. Do pánve přidáme celé tobolky kardamomu a 2 minutky je pražíme, poté přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova
4. Přidáme rozmixovanou mandlovou nebo ořechovou pastu, kmín, nasekanou chilli papričku zbavenou jadřince a sůl, společně vše chvíli podusíme
5. Jogurt rozšleháme se smetanou a po lžících ho zamícháme do připravené směsi, vaříme za stálého míchání, na mírném plameni tak dlouho, dokud jogurt nevytvoří hladkou a krémovou omáčku
6. Do omáčky přidáme odložené maso a pod poklicí vše necháme ještě několik minut probublat
7. Vytáhneme tobolky kardamomu a jednotlivé porce posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky a ozdobíme snítky koriandru.

Doporučení:

Indickou kormu podáváme s rýží nebo indickýma plackama.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy