Výrazně aromatické, chutné kuličky z mletého vepřového masa a to díky indickému koření a dalším přísadám. V Indii se podávají s tradičními plackami naan a zeleninou. Jako vhodná příloha se osvědčily, dle zvyklostí naší kuchyně, vařené brambory, hranolky, krokety, nebo chléb, či pečivo.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
100 g | vařené rýže |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžička | koření garam masala |
1/2 lžičky | mletého koriandru |
1/2 lžičky | citronové kůry |
špetka mletého hřebíčku | |
špetka římského kmínu | |
kousek chilli papričky | |
špetka skořice | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Cibuli nakrájíme na jemnou, česnek utřeme se solí.
- Mleté maso pomícháme s cibulí a česnekem, přidáme nasekanou petrželku, jogurt a koření uvedené v receptu, důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme vařenou rýží.
- Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky, které osmažíme na oleji.
- Kuličky podáváme například s vařenými brambory a okurkovým salátem.
Text i foto: D.M.