REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indonéské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky z vepřové kýty marinované v ochuceném jogurtu, zprudka opečené na oleji.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové řízky z kýty
3 ksbobkové listy
2 ksutlučené hřebíčky
1 ksstreilované kapie
100 mlbílého jogurtu
5 lžicoleje
mletá pálivá paprika
mletý černý pepř
na špičku nože skořice

Postup:

1. Řízky z kýty lehce naklepeme, po obvodu nařízneme
2. Smícháme bílý jogurt s mletou pálivou paprikou, nadrobno nasekanou kapií, mletým pepřem, roztlučenými hřebíčky a solí
3. Pikantní jogurtovou směsí potřeme řízky a necháme je několik hodin, v chladu, marinovat
4. Marinované řízky pak zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

Doporučení:

Servírujeme například s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy