REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bo Kho – vietnamský hovězí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jde o vietnamský pokrm z hovězího masa, zeleniny a koření hodně připomínající náš český guláš. Bo Kho je však nezahuštěný, hodně ostrý …. hlavně díky některým použitým exotickým surovinám také chutná jinak.


Ingredience:
800 ghovězího masa (žebírko, hrudí, kližka a nebo zadní)
3 lžícesvětlé sójové omáčky
300 mlkokosové vody
3 kshvězdičky badyánu
3 ksstonky citronové šťávy
3 ksstroužky česneku
2 ksstředně velké mrkve
1 kssvítek skořice
1 ksvětší cibule
1 kslemetka
1-2 lžícerajčatové pasty
1 hrstnasekaných listů thajské bazalky a koriandru
mletá sladká papriky
mletý černý pepř
chilli koření
chilli olej
sůl
voda dle potřeby
Na marinádu:
3 lžícerybí omáčky
2 lžícehnědého cukru
2 lžičkykoření pěti vůní
2 ksstroužky česneku
1 kszázvor dlouhý tak 2-3 cm

Postup:
  1. Připravíme si marinádu na maso; prolisovaný česnek smícháme s nastrouhaným zázvorem, cukrem, rybí omáčkou a kořením pěti vůní
  2. Maso nakrájíme na větší kostky promícháme ho s marinádou a necháme hodinu odležet v lednici
  3. Do tlakového hrnce nalijeme rostlinný olej spolu s chilli olejem, olej zahřejeme, pak na něm orestujeme podrcený česnek s citronovou šťávou, skořicí a badyánem
  4. Jakmile se koření rozvoní, přidáme kostky masa, to necháme zatáhnout, pak vložíme do hrnce i cibuli nakrájenou na klínky, přidáme rajčatovou pastu a mletou papriku
  5. Vše zalijeme kokosovou vodou, přidáme obyčejnou pitnou vodu, tolik, aby bylo maso potopené, hrnec uzavřeme
  6. V tlakovém hrnci dusíme cca 30 minut, záleží na typu hrnce a druhu použitého masa!
  7. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, opatrně z něj vypustíme páru, otevřeme a přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na tenká kolečka, sojovou omáčku, pepř a sůl, vše povaříme doměkka
  8. Hrubé koření odstraníme a můžeme servírovat jednotlivé porce ozdobené limetkou a snítky citronové trávy.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy