REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bo Kho – vietnamský hovězí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jde o vietnamský pokrm z hovězího masa, zeleniny a koření hodně připomínající náš český guláš. Bo Kho je však nezahuštěný, hodně ostrý …. hlavně díky některým použitým exotickým surovinám také chutná jinak.


Ingredience:
800 ghovězího masa (žebírko, hrudí, kližka a nebo zadní)
3 lžícesvětlé sójové omáčky
300 mlkokosové vody
3 kshvězdičky badyánu
3 ksstonky citronové šťávy
3 ksstroužky česneku
2 ksstředně velké mrkve
1 kssvítek skořice
1 ksvětší cibule
1 kslemetka
1-2 lžícerajčatové pasty
1 hrstnasekaných listů thajské bazalky a koriandru
mletá sladká papriky
mletý černý pepř
chilli koření
chilli olej
sůl
voda dle potřeby
Na marinádu:
3 lžícerybí omáčky
2 lžícehnědého cukru
2 lžičkykoření pěti vůní
2 ksstroužky česneku
1 kszázvor dlouhý tak 2-3 cm

Postup:
  1. Připravíme si marinádu na maso; prolisovaný česnek smícháme s nastrouhaným zázvorem, cukrem, rybí omáčkou a kořením pěti vůní
  2. Maso nakrájíme na větší kostky promícháme ho s marinádou a necháme hodinu odležet v lednici
  3. Do tlakového hrnce nalijeme rostlinný olej spolu s chilli olejem, olej zahřejeme, pak na něm orestujeme podrcený česnek s citronovou šťávou, skořicí a badyánem
  4. Jakmile se koření rozvoní, přidáme kostky masa, to necháme zatáhnout, pak vložíme do hrnce i cibuli nakrájenou na klínky, přidáme rajčatovou pastu a mletou papriku
  5. Vše zalijeme kokosovou vodou, přidáme obyčejnou pitnou vodu, tolik, aby bylo maso potopené, hrnec uzavřeme
  6. V tlakovém hrnci dusíme cca 30 minut, záleží na typu hrnce a druhu použitého masa!
  7. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, opatrně z něj vypustíme páru, otevřeme a přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na tenká kolečka, sojovou omáčku, pepř a sůl, vše povaříme doměkka
  8. Hrubé koření odstraníme a můžeme servírovat jednotlivé porce ozdobené limetkou a snítky citronové trávy.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy