REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bengalúru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedná se recept z Indie na kuřecí kousky ve sladko-pálivé omáčce. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného.


Ingredience:
1 kgkuřecích řízků
200-300 gčerstvého ananasu (v nouzi lze použít i kompotovaný)
250 mlkuřecího vývaru (dala jsem gelové vajíčko)
250 mlsmetany na vaření 12 %
1 malá plechovkakokosového mléka (o objemu 165 ml)
2 hrstibrusinek (sušených)
3 lžícerajského protlaku nebo pasírovaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkykari
1 ksčerstvé feferonky (lze použít i drcené chilli papričky)
1 kszázvoru dlouhého 6-8 cm
1 ksčervené cibule
1 ksmrkve
sůl

Postup:

1. Na pánvi, nejlépe ve woku, si rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata
2. Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme) a zarestujeme, až nám maso zbělá, potom do pánve přihodíme na hranolky nakrájenou mrkev, chvilku restujeme a přidáme bujon, necháme mírně projít varem cca 10 minut
3. Promícháme, přidáme protlak, brusinky (nebo rozinky), ananas překrájený na přibližnou velikost masa, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor, feferonku bez semínek (nebo drcené chilli papričky) a kar
4. Po asi 5 minutách přilijeme kokosové mléko a smetanu, doladíme chutě, můžeme v této fázi přisolit
5. Za mírného probublávání necháme tekutinu mírně zredukovat, asi tak 10 minut.

Doporučení:

Jako příloha je vhodná rýže, určitě by se hodil i kuskus, my jsme zvolili rýžové nudle.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy