REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bengalúru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedná se recept z Indie na kuřecí kousky ve sladko-pálivé omáčce. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného.


Ingredience:
1 kgkuřecích řízků
200-300 gčerstvého ananasu (v nouzi lze použít i kompotovaný)
250 mlkuřecího vývaru (dala jsem gelové vajíčko)
250 mlsmetany na vaření 12 %
1 malá plechovkakokosového mléka (o objemu 165 ml)
2 hrstibrusinek (sušených)
3 lžícerajského protlaku nebo pasírovaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkykari
1 ksčerstvé feferonky (lze použít i drcené chilli papričky)
1 kszázvoru dlouhého 6-8 cm
1 ksčervené cibule
1 ksmrkve
sůl

Postup:

1. Na pánvi, nejlépe ve woku, si rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata
2. Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme) a zarestujeme, až nám maso zbělá, potom do pánve přihodíme na hranolky nakrájenou mrkev, chvilku restujeme a přidáme bujon, necháme mírně projít varem cca 10 minut
3. Promícháme, přidáme protlak, brusinky (nebo rozinky), ananas překrájený na přibližnou velikost masa, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor, feferonku bez semínek (nebo drcené chilli papričky) a kar
4. Po asi 5 minutách přilijeme kokosové mléko a smetanu, doladíme chutě, můžeme v této fázi přisolit
5. Za mírného probublávání necháme tekutinu mírně zredukovat, asi tak 10 minut.

Doporučení:

Jako příloha je vhodná rýže, určitě by se hodil i kuskus, my jsme zvolili rýžové nudle.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy