REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bami goreng

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asijské nudle uvařené a pak opečené spolu s kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gasijských nudlí
300 gkuřecích prsou
200 gmrkve
3 ksjarní cibulky
2 ksstroužky česneku
1 kszázvorového kořene (2 cm)
4 lžícesójové omáčky
4 lžícesójového oleje
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžičkykořenící pasty sambal oelek
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
2. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oškrábané mrkve nakrájíme na jemné hranolky, oloupaný česnek a zázvorový kořen nakrájíme ne jemno
3. Ve woku (vysoké, hluboké pánvi) silně rozehřejeme olej, přidáme maso a mrkev, vše opékáme zprudka asi 2 minuty, vyjmeme, vložíme připravený česnek a zázvor, opékáme 2 minuty, přidáme pastu sambal oelek
4. Přidáme nudle které opékáme 5 minut, mícháme, pak přihodíme maso s mrkví
5. Pokrm dochutíme solí a pepřem, sójovou omáčkou a citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy