Kuřecí paličky orestované na pánvi, podušené na koření spolu s chilli papričkami a konzervovanými rajčaty, přelité kokosovým mlékem. Recept z Indie podle Světlany Nálepkové z pořadu VIP Prostřeno.
Ingredience:
750 g | kuřecích paliček (stehna z kuřete i s kostí) |
1 konzerva | kokosového mléka |
1 konzerva | loupaných rajčat |
1 hrst | drcených oříšků |
1,5 lžičky | kurkumy |
1 lžička | římského kmínu |
1 lžíce | sekaného koriandru |
5 ks | větších stroužků česneku |
3 ks | chilli papričky |
1 ks | cibule |
1 ks | kousek čerstvého zázvoru |
mleté chilli koření | |
olivový olej | |
olej na restování | |
sůl | |
snítky čerstvého koriandru na ozdobení |
Postup:
1. Do většího hrnce nebo hluboké pánve nalijeme trochu oleje, na kterém mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme usekaný koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kurkumu, chilli papričky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky, chilli koření a římský kmín, vše orestujeme
3. V této fázi do nádoby vložíme kuřecí paličky, zprudka je ze všech stran opečeme, osolíme, mírně je podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka
4. Nakonec do hrnce přidáme konzervu rajčat i s nálevem a pokrm zalijeme kokosovým mlékem, chvíli povaříme, až se omáčka mírně zredukuje a zhoustne, dle chuti ji osolíme
5. Jednotlivé porce na talířích zdobíme čerstvým koriandrem a drcenými oříšky.
V některých receptech se do směsi k paličkám přidávají kousky ananasu, nebo také kousky zeleniny. Jako přílohu servírujeme rýži.