REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bombajské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky orestované na pánvi, podušené na koření spolu s chilli papričkami a konzervovanými rajčaty, přelité kokosovým mlékem. Recept z Indie podle Světlany Nálepkové z pořadu VIP Prostřeno.


Ingredience:
750 gkuřecích paliček (stehna z kuřete i s kostí)
1 konzervakokosového mléka
1 konzervaloupaných rajčat
1 hrstdrcených oříšků
1,5 lžičkykurkumy
1 lžičkařímského kmínu
1 lžícesekaného koriandru
5 ksvětších stroužků česneku
3 kschilli papričky
1 kscibule
1 kskousek čerstvého zázvoru
mleté chilli koření
olivový olej
olej na restování
sůl
snítky čerstvého koriandru na ozdobení

Postup:

1. Do většího hrnce nebo hluboké pánve nalijeme trochu oleje, na kterém mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme usekaný koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kurkumu, chilli papričky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky, chilli koření a římský kmín, vše orestujeme
3. V této fázi do nádoby vložíme kuřecí paličky, zprudka je ze všech stran opečeme, osolíme, mírně je podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka
4. Nakonec do hrnce přidáme konzervu rajčat i s nálevem a pokrm zalijeme kokosovým mlékem, chvíli povaříme, až se omáčka mírně zredukuje a zhoustne, dle chuti ji osolíme
5. Jednotlivé porce na talířích zdobíme čerstvým koriandrem a drcenými oříšky.

Doporučení:

V některých receptech se do směsi k paličkám přidávají kousky ananasu, nebo také kousky zeleniny. Jako přílohu servírujeme rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy