REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šáhožehan

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Číny. Šáhožehan používáme jako pomazánku nebo k dochucení pokrmů či omáček, které nemají výraznou chuť.


Ingredience:
Rozpis na 4 skleničky:
2 kgcukety
250 grajčat
80 gčesneku
2 kscibule
3 lžíceolivového oleje
1 lžícesoli
1 lžičkachilli koření
špetka muškátového oříšku
ostrý kečup

Postup:

1. Omyté a osušené cukety podélně rozpůlíme, vydlabeme z nich středy
2. Cukety rozložíme na plech a pečeme při 180 °C doměkka
3. Upečené a zčásti vychladlé cukety oloupeme, dužinu nasekáme nadrobno
4. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky
5. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova
6. V misce promícháme vydlabané středy a nasekanou dužinu cuket, kousky rajčat a orestovanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření a vše rozmixujeme
7. Čisté skleničky střídavě ve vrstvách naplníme cuketovou směsí a ostrým kečupem
8. Důkladně uzavřené skleničky sterilujeme při 85 °C zhruba 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy