REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušenky štěstí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asi všichni známe čínské sušenky štěstí, které se podávají po jídle v čínských restauracích. Ale umíte si je vyrobit doma? Zde je recept.


Ingredience:
Rozpis na 10 kusů:
8 rovných lžicpšeničné hladké mouky
8 lžiccukru krupice
3 lžíceoleje
3 lžičkyvody
1,5 lžičkykukuřičné moučky (škrobu)
1/2 lžičkycitronového extraktu
1/2 lžičkyvanilkového extraktu
1/4 lžičkysoli
2 ksvaječné bílky
olej na vymazání plechu
+ proužky papíru s texty

Postup:
  1. Začneme proužky papíru, na které napíšeme nějaká pěkná přáníčka
  2. V misce vyšleháme pomocí ručního mixéru bílky s extrakty a olejem do pěny
  3. Mouku smícháme s cukrem, solí a škrobem, nasypme ji k bílkové pěně, přidáme vodu, šleháme, až vznikne husté těstíčko
  4. Na plechu vymazaném olejem tvoříme pomocí lžíce kolečka o průměru 10 cm
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C tak dlouho, až budou okraje zlatavé, tedy kolem 15 minut
  6. Kolečka podebereme například špachtličkou, obrátíme je hladkou stranou nahoru, doprostřed dáme proužek papíru s přáním, každé přeložíme na polovinu, pak je ještě přehneme v půli, vložíme je do nějaké vhodné formy, například na muffiny a necháme vychladnout.
Doporučení:

S horkým těstem musíme pracovat rychle, jakmile zchládne, ztratí pružnost!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy