REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červený olej II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Olej využívaný v asijské kuchyni.


Ingredience:
3-4 ksfeferonek
1 lžíceoleje
1 lžičkarajského protlaku
1/2 lžičkyčervené sladké papriky
olej na dolití

Postup:

1. V malém množství oleje orastujeme na jemno nasekané feferonky zbavené jadřinců
2. Přidáme rajský protlak a směs podusíme, až pustí barvu
3. Zasypeme malým množstvím červené papriky a na potřebnou konzistenci přidáme olej (olej by se měl mírně táhnout)
4. Necháme odstát a vychladnout, na závěr olej přecedíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy